Kam s věcmi?

Nuže, vlastně je důležité všechno. Stůl, židle, ale také to, co nám pomůže v organizaci našich věcí. Ať už drobností nebo těch trošku větších.

Tím, co to je, je kredenc.

Těch máme několik stovek, nebo snad lépe řečeno tisícovek druhů. Výběr je skutečně přepestrý a rozhodně se nenajde asi nikdo, kdo by si nevybral dle svého gusta. Mezi tolika kusy si každý jistě najde ten svůj.

Každý jednotlivý kus má spoustu možností kde lze odkládat cokoli. Ve velké většině případů však bude právě tento kus nábytku prezentovat návštěvám naši snahu o zkrášlení bytu.

Nejinak tomu může být u jiného člověka, který tím zase může vyjádřit své záliby. Viděl jsem kredenc plný minerálů, hezky naaranžovaných. Viděl jsem však také jiný, plný knih, nebo pivních sklenic. Každý si tam dává něco jiného. Moje babička různé dečky a porcelánové sošky, plus nějaké skleničky, které se používaly jen jednou za sto let, pokud vůbec. V šuplících pak byly vždy různé drobnosti a pro mne naleziště všeho možného.

starší kredenc

Já osobně kredenc nemám, a proto by mne zajímalo, co si tam dávají dnešní mladí lidé. Podle mého názoru zase nějaké drobnosti, které nepatří ani do kuchyně ani nikam jinam.

Máte-li kredenc ve vyšším věku a chcete kupovat něco novějšího, pak se ten starý kus nábytku většinou nevyhodí, ale jen přemístí do sklepa, garáže, nebo dílny. Zde pak slouží dále až se rozpadne například vlhkem.

kredenc

Vybrat nový je pak otázka potřeby, ale také vkusu. Někdo bude preferovat sklo, aby šlo vidět vše co je uvnitř, jiný zase bez skla, aby to uvnitř právě vidět nebylo.

Na výše uvedeném modrém odkazu si můžete vybírat spíše z takových, jaké měly ještě naše prababičky. Tento nádherný nábytek nekoupíte asi nikde jinde, tedy v této podobě. Kdo tedy není na modernu, ale má rád právě tyto kousky, jistě nebude váhat ani okamžik. A dobře učiní. Jsou to totiž skvosty.